Димитър Харалапиев-Рочата, Георги Джендов, Пламен Русев, Красимир Апостолов и Георги Недялков, които бяха задържани за мелето в бар „Бикини“ в Созопол, бяха доведени току-що в Бургаския районен съд. Петимата пристигнаха с две коли на Съдебна охрана и със солидна охрана. Съдът ще гледа мерките им за неотклонение, а коридорът е пълен с медии и техни близки. Съдебното заседание, което беше насрочео за 17 часа, се бави, защото адвокатите на петимата обвиняеми поискаха да се запознаят с материалите по делото.

Припомняме, че при боя пострада бившият общински съветник и настоящ общински служител Христо Бардуков.

С постановление от 23.07.2017г. е повдигнато и предявено обвинение срещу Димитър Харалампиев за хулиганство, извършено в условието на повторност.

Срещу Георги Джендов обвинението е за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм и за закана с убийство.

Пламен Русев е обвинен в хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм.

Срещу Георги Недялков обвинението е за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм.

Същото е обвинението и срещу Красимир Апостолов.

За престъплението, в което е обвинен Димитър Харампиев, е предвидено наказание от 1 година до 5 години „лишаване от свобода“. За престъплението по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г., а за престъплението по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І от НК - „лишаване от свобода“ до 6г.

Предвид особената дързост на извършените престъпления, времето, начина, мястото, използваните средства, броят на съучастниците и възможността обвиняемите да окажат физическо и психическо въздействие върху свидетели по делото, за всички обвиняеми Районна прокуратура Бургас беше постановила задържане за срок от 72ч.

Сега съдът трябва да реши дали петимата ще останат в ареста.