Наличието на развита субкултура показва младежкия дух на един град. С атрактивно видео Бургас рекламира предстоящото международно скейт състезание през август. Тази година събитието няма да е просто състезание, а младежки фестивал със сцена, музика и парти атмосфера. Очакват се майстори на дъската от страната и чужбина, привлечени от сериозния награден фонд, но и от красотата и условията, които Бургас предлага за практикуване на този спорт. Скейт парк "Изгрев" продължава да е най-модерният у нас и абсолютно равностоен като качество на съоръженията от този клас в Европа и зад океана.

Второто видео е от 10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури, който е безспорно една от най-големите атракции по цялото Черноморие. Това е място, което задължително трябва да посетите през лятната си почивка.

Пясъчният град е сътворен от 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия, Русия.

Той е своеобразна ретроспекция, в която е събрано най-доброто от предишните издания. Всяка една скулптура съответства по тема на минало издание, но с нова визия, нов сюжет, нов дух и емоция.

Във фестивалното градче ще видите повече от 50 персонажа на литературни и филмови герои. Те са изградени от 5 600 тона пясък и са съчетани в общо 20 композиции. Експозицията на открито продължава от юли до края на септември.

В първото издание на фестивала до магията на пясъчното изкуство се докоснаха 20 000 посетители. С всяка следваща година броят им нарастваше, като през 2016 година достигна 117 000 души.

Фестивалът на пясъчните скулптури се провежда в парк "Езеро", до Конната база, а цените за посетители са - 1.5 лв. за пенсионери и ученици, 2.5 лв. за групов билет, 3.5 лв. обикновен билет и безплатен вход за деца до 7 години и лица с увреждания.