Димитър Харалапиев, Георги Джендов, Пламен Русев, Красимир Апостолов и Георги Недялков са петимата задържани за боя в бар „Бикини“ в Созопол, при който пострада бившият общински съветник и настоящ общински служител Христо Бардуков.

Районна прокуратура Бургас повдигна обвинение на петимата и ги задържа за 72 часа за извършени хулигански действия на 23.07.2017г. в бар в Созопол.

Под надзора на Районна прокуратура Бургас, в РУП-Созопол е започнало разследване по досъдебно производство срещу виновните лица, за това, че на същата дата около 01.30 ч. в бар „Бикини“ в Созопол в съучастие, като съизвършители, извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – блъскали, нанасяли удари с крака и юмруци по тялото и лицето на К.Т., отправяйки репликите – „чуваш ли какво ти казвам, лягай на колене, лягай на колене“, както и ударил с юмрук в главата и ухото Христо Бардуков – престъпление по чл.325 ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК.

При проведеното разследване са установени извършителите на деянието – Георги Д. на 38 г.; Красимир А. на 32 г.; Димитър Х. на 29 г., Георги Н. на 29 г. и Пламен Р. на 30 г. – и петимата от гр.Бургас.

С постановление от 23.07.2017г. е повдигнато и предявено обвинение срещу Димитър Х. за осъществен престъпен състав по чл.325 ал.ІV вр. с ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, извършено в условието на повторност/,

Срещу Георги Д. обвинението е за престъпления по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/ и по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І /закана с убийство/ от НК;

Пламен Р. е обвинен за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/;

Срещу Георги Н. обвинението е за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/ и

Красимир А. е обвинен за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/.

За престъплението, в което е обвинен Димитър Х., е предвидено наказание от 1 година до 5 години „лишаване от свобода“. За престъплението по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г., а за престъплението по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І от НК - „лишаване от свобода“ до 6г.

Предвид особената дързост на извършените престъпления, времето, начина, мястото, използваните средства, броят на съучастниците и възможността обвиняемите да окажат физическо и психическо въздействие върху свидетели по делото, за всички обвиняеми Районна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72ч.

Утре, на 25.07.2017г. наблюдаващият прокурор ще внесе искане в РС-Бургас за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за петимата обвиняеми.