Поморие сигнализира публично за запалаха към кмета Иван Алексиев и семейството му. Днес във страницата на община Поморие беше публикувано съобщение, в което се казва, че е отправена поредната провокация към него. През последните месеци поморийският кмет се бори с фалшиви новини, както и с каузата за Военния санаториум.

На страницата на Община Поморие е публикувано следното:

На вниманието на ПРОКУРАТУРАТА!

Днес, 23.07.2017 г., група хора отправиха към мен поредната провокация. За да бъда разбран правилно ще говоря на техния език и питам: КОЙ следи шестгодишната ми дъщеря? КОЙ е наредил да снимат детето ми? ЗАЩО я следят? КАКВА ИМ Е ЦЕЛТА? Благородна и обществена, както биха казали те или КОРИСТНА, както твърдя аз??? КОЙ може да каже? Ако изчезне дъщеря ми КОЙ ще е виновен? КОЙ ще отговаря? КОЙ ги е пратил? КОЙ има за цел да заплашва кмета на Поморие? КОЙ стои зад тези хора? Още много въпроси КОЙ ???

Вече пета година една групичка от хора СЕ ОПИТВАТ непрекъснато и постоянно да ми налагат психически тормоз. На мен и на семейството ми – на съпругата ми и на децата ми.

Създадоха се сайтове с единствената цел да клеветят, злепоставят и изписват неверни неща. С огромната си наглост тези хора ту ме нареждат в листата с най-големите крадци и бандити в държавата, ту ме вкарват в гроба, като разпространяват некролог с моята снимка. КОЙ стои зад това??? Защо поредното посегателство над името и честта ми се извършва чрез детето ми?

Правосъдната ни система отреди: „Кметът е публична личност и има по-висок праг на търпимост към критики, отколкото обикновените хора.” Питам: КОЛКО Е ПО-ВИСОК ТОЗИ ПРАГ? А КОЛКО ВИСОК Е ПРАГЪТ НА ЕДИН РОДИТЕЛ, КОГАТО СЛЕДЯТ И СНИМАТ ДЕТЕТО МУ???