5 години след кървавия атентат на летище Бургас: Церемония в памет на загиналите ще се проведе при засилени мерки за сигурност

img

Церемония в памет на жертвите, загинали при бомбения атентат на летище Бургас от 18 юли т.г. ще се проведе утре при засилени мерки за сигурност.

Церемония в памет на жертвите, загинали при бомбения атентат на летище Бургас от 18 юли т.г. ще се проведе утре при засилени мерки за сигурност. Тя ще се състои пред паметната плоча в аеропорта и се организира от Посолството на държавата Израел.

Петима израелски туристи и българин загинаха при терористичния акт преди пет години. Процесът срещу обвинениете за атентата –Мелиад Фарах, австралийски и ливански гражданин, и Хасан  ел Хадж  Хасан - с канадско и ливанско гражданство, започна в Специализирания съд, но няколко пъти вече ход по същество не може да му бъде даден.  Делото се води в отсъствието на подсъдимите, тъй като и към момента местонахождението им е неизвестно.  

Съдът обяви, че на 18 юли тази година ще има изнесено заседание в Бургас, за да може да разпита роднините на жертвите, но по-късно то беше отменено. Новата дата за процеса е 20 септември. Разследването по случая е събрано в 20 тома.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Ученик от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" е в медикаментозна кома

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

21-годишен мъж е задържан за нападение с нож в китайския ресторант в бургаския ж.к. "Изгрев"