Транспортният министър: В „България еър”- единият ще напуска, другият болен...Резерви няма

img

 „В следващите четири месеца авиокомпания "България еър" ще бъде подложена на наблюдение от страна на Гражданската въздухоплавателна администрация.

 „В следващите четири месеца авиокомпания "България еър" ще бъде подложена на наблюдение от страна на Гражданската въздухоплавателна администрация. Това каза пред БНР транспортния министър Ивайло Московски. Той допълни: "Ако трябва да бъдем честни, действително има и обективни причини за някои от забавянията на техните полети. Това, разбира се, не ги оправдава”.

Московски изтъкна, че при проверката е констатирано, че на практика при отказ на тяхна машина, поради някакъв технически казус се оказва, че нямат планиран резервен вариант. Съответно нямат планирани и резервни екипажи. При отдел "Планиране" проверката, която извършихме, показа, че от трима служители, които трябва активно да работят по планирането на полетите на компанията, единият е в предизвестие за напускане, другият болен..."

                                                     

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Елена
    2017-07-17 08:55:53

    Трудно се намира квалифициран персонал. А и министъра сам е казал - има обективни причина за закъсненията. Малко ли летни бури имаше... Така или иначе, важното е че проблема се реши и вече си пътуват нормално самолетите без повече забавяния.

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Тежка катастрофа в Ришкия проход

Задържан е 64-годишния Иван за блудство с момиченце в "Меден рудник"