През нощта и утре над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевични бури. Очакват се градушки. Има условия за значителни количества. Над източните райони ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, там валежи не се очакват.

От север-североизток с умерен, в източните райони и временно силен вятър ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 17 и 22 градуса, на места в Югоизточна България до 27-28 градуса. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и отново на много места ще са значителни.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли – слабо ще се повиши.

Над планините облачността ще е значителна, купесто-дъждовна. На много места ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия за значителни количества. Ще духа силен североизточен вятър, а по билата преди обяд югозападен. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15 градуса, на 2000 метра – около 8 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 21-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване, особено по южното крайбрежие. /dariknews.bg