37-годишният мъж от Харманли, който е задържан за побоя на 25-годишната жена, е скочил от втория етаж на хотел, който се намира на метри от плаж „Атлиман“ в Китен. По неофициална информация неговият прякор е специфичен, а той е криминално проявен и осъждан. Както БургасИНФО вече съобщи, той беше задържан буквално за часове при проведена спец акция, в която са участвали служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас, Специализираните полицейски сили, полицаи от РУП-Приморско и Несебър, както и Пето РУП, което работи по случая от самото начало.

Според официалните данни от полицията на 29.06.т.г., около 07.00 ч., в Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение за жена, която много трудно движейки се, във видимо неадекватно състояние, със следи от побой, дошла на регистратурата на УМБАЛ - Бургас. Установено е, че това е 25-годишната М.С. от Плевен, която е насочена към „Шокова зала“, извършена й е спешна операция и приведена в отделение „Реанимация“, с опасност за живота.

Незабавно е сформиран екип от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Пето Районно управление – Бургас, които констатирали, че извършител на побоя над жената е криминално проявения и осъждан И.Т., 39-годишен от Харманли.

Установено е, че И.Т. и М.С. влезли заедно в България на 15.06.т.г. от Холандия, като се насочили към Харманли. За периода 18.06.т.г. до 25.06.т.г. пребивавали в къща за гости в с. Равда, а впоследствие се установили в хотелски комплекс в Китен.

В резултат на действията на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили и Пето Районно управление – Бургас със съдействието на служители от Четвърто Районно управление - Бургас, Районно управление - Несебър, Районно управление - Созопол, Районно управление - Приморско и Районно управление – Царево, И.Т. е задържан в Китен, като по време на задържането мъжът направил опит да избяга, скачайки през терасата на хотелската стая, разположена на втория етаж. Това наложило довеждането му в УМБАЛ - Бургас, където са констатирани счупвания на два прешлена.

И.Т. направил пълни самопризнания за извършения побой, като обяснил, че в продължение на няколко дни системно пребивал М.С. На 29.06.т.г. след поредното посегателство лично я докарал и оставил пред бургаската болница, където пострадалата потърсила медицинска помощ.

Извършени са множество действия по разследването - разпити на свидетели, претърсване и изземване и оглед на местопроизшествие, осъществени от служители на Пето Районно управление – Бургас, Районно управление - Несебър и Районно управление – Приморско.

Точните причини за противоправното поведение на И.Т. са в процес на изясняване. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство, като И.П. е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление.

Работата по цялостното документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.