Опашката от тирове на ГКПП "Капъкуле-Капитан Андреево" през последното денонощие достигна рекордните 25 км. Това съобщиха турски медии, цитирани от БТА.

Забавянето в пропускането на тировете на българската граница "Капитан Андреево" започна в петък, когато българските власти предприеха операция по задържането на служители, подозирани за взимане на рушвети и за корупция.

Според турските медии пунктът изобщо спрял да приема тирове поради липса на персонал на "Капитан Андреево". В петък опашката била около 9 км.

Турските гранични власти спешно разговаряли с българските си колеги, които обещали, че ще наваксат закъснението най-късно до събота. Но не само че не наваксали закъснението, но опашката станала още по-дълга от пътуващите в края на седмицата тирове през българо-турската граница.

Опашката е достигнала 25 км - от Одрин до Капъкуле, което е своеобразен рекорд, т.е. тировете били паркирани по протежение на пътя от Одрин до Капъкуле.

На Хамзабейли/Лесово опашката била 15 км, а шофьорите чакали от 3 дни на границите.

Шофьорите на турски тирове се оплакаха, че нямали провизии, нито вода и тоалетни, което е най-големят проблем, понеже никъде по пътя за "Капъкуле" няма мобилни тоалетни.

Според шофьорите хаосът в превозите на тировете през "Капитан Андреево" започнал още преди един месец и въпреки че сигнализирали и призовали правителството да предприеме спешни мерки за нормализиране на положението, до този момент нищо не е направено.