Финландската звезда Таря Турунен опита да преметне пловдивчанин във Фейсбук. Поне така изглежда поредната интернет измама в социалната мрежа. За новата шашма съобщи потърпевшият Боян Боянов, който е фен на изпълнителката, наричана Кралицата на хеви метъла, пише "Марица".Въдицата може да бъде хвърлена от профил менте на която и да е световна знаменитост. От нейно име, след като измамниците разберат, че сте почитател, получавате покана да харесате новата фен страница на въпросната личност. След минути от звездния профил някой започва да ви пише на лични съобщения. Първоначалната изненада е страхотна, звездата (или администраторът на страницата) разказва, че понякога произволно избира един почитател, който е харесал профила, и го изненадва, като си говори с него.

Така преди няколко дни посред нощ Таря Турунен писала на Боян. Разговорът тръгнал с общи въпроси - какъв си, що си, откъде си и т.н. Продължил близо 30 минути. И изведнъж - певицата му доверила една тайна. Ставало дума „за едни 500 000 долара, които иска да "освободи" от не знам какво... и оттук нататък работата е ясна”, разказва Боянов. Той обаче е бивш журналист и бързо се усетил, че някой се опитва да го изпързаля с трика "дай пари, за да получиш голямата сума".

Пловдивчанинът апелира към всички в социалните мрежи да не се изкушават от измамните предложения на "звездите", ако случайно някоя от тях им пропише лични съобщения във фейсбук.