Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев и мнозинството на ДПС в Сунгурларе трябва да решат дали ще дадат шанс на основния си враг – бившия градоначалник и сегашен общински съветник от БДЦ - Георги Кенов, да работи като лекар на управлявана от тях територия в общински кабинет. В целия регион е ясно, че без благословията на управляващите от ДПС оцеляването на каквито и да било други инициативи са обречени на неуспех. От местните избори през миналата година ДПС и Кенов са във война, въпреки че преди това той ръководеше общината като кмет, избран от партията. През 2015 година обаче влезе в кардинален сблъсък с изявения тогава с ислямистките си изказвания бурен депутат и сегашен отцепник от ДПС Хюсеин Хафъзов, и се превърна в основен враг на ДПС. Така партията си избра ново лице – сегашния кмет Васил Панделиев. По време на кметския вот, а и месеци след това се стигаше дори до сигнали за физическа разправа. Взаимоотношенията бяха наелектризирани до максимална степен.

През това време Кенов заработи като лекар, той е акушер-гинеколог. „В момента съм в Спешния център, имам и кабинет в Сунгурларе. Докато другите обаче плащат 30 лева, аз съм на 300. Но не съм от хората, които ще хленчат, ясно ми е какво се случва“, каза Кенов пред БургасИНФО.

На предстоящата сесия на Общинския съвет трябва да бъде разгледано искането му да заеме общинска площ, за да бъде лекар в Сунгурларе. От резултата ще стане ясно дали мнозинството е преглътнало ненавистта си, както и дали опозицията в Сунгурларе ще бъде приспана.

Предложението е да се отдадат под наем за срок до десет години на д-р Кенов помещения – частна общинска собственост, в село Есен и в общинския център Сунгурларе – на общински наем.