Актьорите Мартина Вачкова, Асен Блатечки, Койна Русева, Ивета Григорова, Георги Гоцин са главни герои в късометражните филми, включени във фестивала "КИНОlove". Прожекциите ще започнат на 8 - ми август /понеделник/ от 21.00 часа на открита сцена "Охлюва" в Бургас.

Всички филми са създадени от студенти в майсторския клас на известния бургазлия и кинорежисьор Георги Дюлгеров.

Бургаската публика ще има възможност да види 12 - минутния филм "За какво служи хлябът" , с режисьор Ники Стоичков, 7- минутните ленти "Сутрешно кафе", с режисьор Венцислав Занков, "Рандеву", с режисьор Ваня Донева, "Пеперуди", с режисьор Стефани Райчева. Запазено място на екрана имат 15 - минутната лента "Къщата", с режисьор Яна Титова, 10-минутният филм "Зелената врата", с режисьор Вилиона Христова и 14 - минутната лента "Как се запознах с Неджи и Лудия Бор", с режисьор Георги Светломиров.

"КИНОlove има своя мисия и тя е да срещне хората с късометражното българско кино. Това е първато събитие извън столицата. Надяваме се тази среща да засили комуникацията между зрителите и авторите. Да има въпроси, мнения, обратна връзка" - споделят младите режисьори.

Режисьорите на избраните филми ще присъстват на всяка прожекция и ще участват в активна дискусия със зрителите след края й.

През последното десетилетие, всяка година в България се раждат над 100 късометражни филма, от които едва 10 % са успели да излязат извън пределите на София. Кампанията КИНОlove иска да промени тази статистика. Входът е свободен. Инициативата се реализира с подкрепата на Община Бургас.