Кметът Иван Алексиев за втори път спечели конкурса за „Кмет на месеца”. Той бе номиниран в портала на българските общини- Кмета.бг. в категория „Отдих и спорт”. Алексиев бе отличен за успешно реализираната кампания „Да раздвижим Поморие” – инициатива популяризираща ползите от физическата активност и за повишаване на информираността за спорта и здравословния начин на живот.

През вече изтеклия месец жители от различните краища на страната даваха вота си в подкрепа на своите кметове – фаворити. Рекордният брой гласували превърна конкурса в спорвана надпревара.

Въпреки силната конкуренция, кметът на община Поморие водеше в класацията почти през цялото време и успя да генерира убедителните 39 %. При общините от 20 до 50 000 жители, той влезе в съревнование с градоначалниците на Айтос, Нова Загора, Ботевград и Горна Оряховица.

„Благодаря на всички за подкрепата. Приемам наградата като резултат и в продължение на положените усилия за развитието на детско-юношеския спорт в общината“, каза кметът Иван Алексиев.