Водещата на конкурса „Бургас и морето“ Катерина Евро омагьоса тази вечер журито с изпълнението си на песента “Che sara” от филма „Оркестър без име“, в който тя изигра една от най-впечатляващите си роли. Тя изпълни песента с участието на друг обичан актьор – Георги Мамалев, който застана зад барабаните. Тротагелната изява на двамата беше приветствана на сцената, спечели сърцата на публика и жури, но не беше част от конкурсната програма.

Същевременно вече станаха ясни резултатите от оценките на журито за 12-те песни, участващи тази година в конкурса. Шеговито там присъстваше и Рени Ковачева – героинята на Катерина Евро, с недостижимите и непосилни 10000 точки.
От участниците в конкурса, според оценките на журито, към момента фаворит е "Отиде си лятото" в изпълнение на Радко Петков. Припомняме кои са изпълнителите и песните, които се състезават тази вечер:

1."Аз не съм безразлична" - Божидара Симеонова 2."Вината в мен" - Ани Сарандева 3."Градът" - Васил Чергов 4."Летният бряг" - Петя Буюклиева 5."Морска история" - Стефан Илчев и Денислав 6."Нищо не е същото" - Димитър Атанасов и Христо Младенов 7."От друг живот" - Милена Костова 8."Отиде си лятото" - Радко Петков 9."Прегръдка с морето" - Роси Кирилова 10."При мен остани" - Клавдия Драганова 11."Път за двама" - Ивайло Колев 12."Само ти" - Владо Димов.