Парапланеристът Веселин Р., който днес падна лошо върху асфалта в Морската градина в Бургас, искал да избегне удар в дърво, разказаха негови приятели пред БургасИНФО. Той е правил тренировка като участник в състезанието „Целно кацане Бургас 2016“, който е трябвало да бъде даден всеки момент. За старта се изчаквала появата на подходящ вятър.

Веселин бил сред най-опитните участници, само преди дни се върнал от друго състезание. Тренирал редовно в Морската градина в Бургас, познал на пръсти района около Морското казино. „Тук тренировките се провеждат или в Морската градина в Бургас, или в Медово. Той е летял най-много именно тук“, казаха приятели на ранения мъж. Той паднал днес малко, след като излетял. „Вятърът беше слаб. Според нас той е пререагирал на крило. Видял е, че отива към дърво и за да избегне удара е дал команда надясно. Падна на асфалта по гръб“, разкаха разтревожени очевидци на инцидента.

Линейка на Спешна помощ откара Веселин в УМБАЛ-Бургас, където първоначално той беше приет със счупени крайници. Изследванията му продължават, както и консултации с хирурзи и неврохирурзи за уточняване на травмите му.