Концесионерите на Южния плаж в Слънчев бряг влязоха в задочен спор чрез медиите с Окръжна прокуратура в Бургас за мястото, на което е изнасилено девственото 14-годишно момиче. Трети ден след зверското престъпление в драма се превърна местопрестъплението, а не самото брутално насилие над девойката. Преди час днес, 29 юли, от Окръжна прокуратура обявиха: „На 26 юли 2016г. около 02.00ч., след получен сигнал, разследващ полицай при РУП Несебър незабавно е започнал досъдебно производство срещу неизвестен извършител затова, че на същата дата в к.к.“Слънчев бряг“, Общ.Несебър, в района на дискотека „Какао бийч“ се е съвкупил с лице от женски пол, като същата не е навършила 14г.“. След като по-рано през деня от Южния плаж, на който се намира „Какао бийч“ отрекоха в техния район да се е извършвало подобно престъпление, последва ново опровержение на съобщението, направено от прокуратурата. В него се казва:

„По повод разпространено изявление от Бургаската прокуратура, с което се потвърждава инцидент с изнасилено 14-годишно момиче в района на дискотека "Какао Бийч", отново и категорично заявяваме, че информацията не отговаря на истината. Такъв инцидент до "Какао Бийч" и изобщо в концесионната територия на Южния плаж няма.

Бяхме принудени да извършим собствено проучване и установихме, че действително РУП Несебър работи по жалба за изнасилване. Инцидентът обаче е станал далеч от "Какао бийч" и извън концесионната територия на Южния плаж, чиято граница се явява реката. Точното място, на което е извършено това зверско престъпление е от другата страна на реката, близо до станцията на Министерски съвет в неохраняема зона на плажната ивица, която повтаряме е извън концесията на Южен плаж. Въпросната зона е известна като "Нудисткия плаж" и е изключително рискова, именно поради факта, че не се стопанисва от никого.

Остро възразяваме срещу некоректно поднесеното описание на мястото, на което се е случил инцидента и цитирането на "Какао бийч" като най-близко заведение, което не отговаря на истината.“