Още преди хиляди години по древните земи на българите се е правело и пиело вино. Достойна за богове и герои и възпята в Омировите творби, напитката е доставяна под стените на Троя като неизменна част от трапезата на смелите пълководци. Тези времена отдавна са отминали, но интересът към древното винарство и ароматния еликсир не стихва и до днес…

Популярен с лозовите си масиви и избите, съхранили тайнствата на винопроизводството, Поморие вече 15 години е домакин на празниците „Море от вино”. От 1 август до 5 септември, градът ни отново ще представи богата програма, докосваща сетивата на всеки ценител, започвайки с качествени селекции вина, преминавайки през колоритни изложби и завършвайки с изкуството на музика и танц.

Официалното откриване на XV Летни празници „Море от вино” ще се състои на 01.08.2016 г. /понеделник/ с концерт на Тони Димитрова, от 20.30 часа на централния площад пред НЧ „Просвета 1888”. Тържествата ще продължат на 07.08.2016 г. с Националната седмица на морето, посрещането на бог Нептун и концерт на група The Pomorians. В рамките на програмата са включени редица културни прояви, интересни и за най-малките.