С празнична програма и водосвет на 22 юли бе дадено началото на четвъртия национален фестивал "Мед, море и слънце" - Поморие 2016. Повече от 20 дни изкусителните щандове, разположени на централната пешеходна улица, ще напомнят, че освен с даровете на виното, солта и лечебната кал, градът ни може да се похвали и с целия спектър от качествена пчелна продукция.
Над 20 различни видове мед, уникални свещи, вълшебни мехлеми и цветен прашец са част от богатата изложба базар „Мед,море и слънце”. Тя ще продължи до 14 август, всеки ден от 9.30 до 21.30 часа, като тази година във фестивала участват пчелари от Поморие, Пловдив, София, Бургас, Несебър, Левски, Радомир, Средец, Видин, Плевен, Враца, Айтос, с. Винарско, с. Рашково и с. Селановци. Всички те ще се борят за призове в категориите „Най-млад пчелар”, „Най-атрактивен щанд” и „Цар и царица на фестивала”.
Посетителите на фестивала могат да дегустират и закупят продукти директно от производителя, ще им бъдат показани техники за извличане на мед, както и тънкости за разпознаване на качествения продукт. За най-малките любители на меда се организират занимания като рисуване, моделиране и апликиране.