Глоба от 50 до 500 лева грози гражданите, които повреждат общинските велосипеди под наем или не ги връщат обратно на стоянките им, а ги изоставят извън града. Това реши днес Общинският съвет по предложение на зам.-кмета инж. Чанка Коралска.

„Зачестиха случаите, в които наематели на велосипеди напускат пределите на град Бургас с тях, след което, при изтичане на времето им за ползване, не ги предават отново в някоя от велостоянките в пределите на града, а велосипедите се оставят на места извън границите на гр. Бургас”, обяснява в докладната си инж. Коралска.

Територията, която е включена в рамките на Вело Бургас е: жилищни комплекси – „Славейков”, „Изгрев”, „Зорница”, „Братя Миладинови”, „Лазур”, „Възраждане“, Централна Градска част и „Меден Рудник”; производствени зони – „Север”, „Юг”, „Победа”, „Сарафово” и „Меден Рудник”; - квартали на града – Крайморие, Сарафово, Лозово, Горно Езерово и Долно Езерово, Ветрен и Банево, както и парковете - Парк „Езеро“ и Приморски парк.

Глобата е въведена с изменение и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас и бе гласувана с мнозинство от 46 гласа.