Крадец-рецидивист е бил задържан на плажа до ресторант „Фиеста“ в Бургас. 25-годишният мъж от бургаския квартал Банево има записани редица кражби. Той задигнал раница с мобилен телефон, сумата от 20 лв. и лични документи, от плажната ивица до бар „Сакса“ откраднал мъжка чантичка, съдържаща два мобилни телефона, сумата от 30 лв. и документи.

На 15 юли около 01.00 ч. от плажната ивица извършил кражба на мъжка чантичка, съдържаща мобилен телефон, сумата от 100 лв. и лични документи, а от плажа до ресторант „Фиеста“ задигнал раница, съдържаща мобилен телефон, дебитна карта и слушалки за мобилен телефон.

Мъжът направил пълни самопризнания и описал механизма на извършване на кражбите. Част от отнетите вещи са намерении и иззети. Констатирано е, че той извършил и други две кражби на мобилни телефони, които също са намерении и иззети. На Н.Х. е повдигнато обвинение, като с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на бургазлията продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.