Няма да им е лесно на охранителите в бургаските дискотеки в Бургас, които вече освен да бдят за ножове и други оръжия, ще трябва да спират и батките с неприлично облекло. Под „неприлично облекло“ се разбира хора без дрехи, голи до кръста, без чехли или обувки.

Идеята те да бъдат допускани в заведенията, е на общинският съветник от ВМРО Георги Дракалиев и днес беше обсъдена на заседание на правната комисия към местния парламент. "Бургас, заедно с Перник, е известен с това определение "батка". Трябва да изчистим този имидж", смята Дракалиев. Той смята, че разголените клиенти не трябвада бъдат обслужвани в заведенията.

Забраната за дискотеките ще бъде евентуално вписана в Наредбата за опазване на обществения ред, ако бъде гласувана на сесия на Общинския съвет. Тя ще се явява като допълнение към предложението на най-младия общински съветник от ГЕРБ Румен Ангелов, който настоява разголените хора да бъдат санкционирани в центъра на Бургас, както БургасИНФО вече съобщи (ВИЖ ТУК). Ще важи и за градския транспорт. Предложението на Ангелов разпали бурен дебат, включително и сред общинските съветници, като се оказа, че дори някои от тях обичат да притичват до близкия магазин, разголени до кръста.

Какви мнения и идеи се чуха по време на заседанието на комисията – очаквайте след малко в БургасИНФО.