Истински екшън се разигра пред многолюдния блок 37 А в бургаския ж.к. „Изгрев“, след като такси качи като клиенти 9 мигранти. Жълтата кола спряла този следобед пред вход А и явно подготвени, чужденците се изнизали, притичквайки от входа в колона и се качили с явно тренирани движения в колата. Натъпкали се вътре и когато жълтата кола дала на заден ход, за да излезе от междублоковото пространство, ги очаквала изненада. Полицейски автомобили затворили движението и таксито, заедно с живия товар вътре, попаднали в капан. Чужденците, както шофьорът са задържани.

„Буквално притичваха към таксито, как се навряха толкова хора вътре, но за минута успяха да влязат. Явно колата беше подготвена, защото беше комби и чужденците бързо се ориентираха как да се поберат. Не сме ги виждали, вероятно живеят отскоро тук“, казаха жители на блок 37 А пред БургасИНФО.

Блокът се намира в сърцето на ж.к. „Изгрев“, той е крило към друг оживен 8-етажен жилищен блок. Входът попада на чупка, а отсреща има други жилищни сгради и магазини. „Кой пък е решил тук да крие чужденци? Та районът е толкова оживен, вероятно е подаден сигнал, за да ги хванат, което е нормално“, коментираха хората.