Валери Симеонов е рядко мнителен, има чепат характер, но когато му покажеш нещо – не си криви душата. Той не вярваше, че сме наравили стабилно съоръжение на границата, мислеше, че са отделни участъци. Товаказа премиерът Бойко Борисов за съвместния оглед на защитната ограда на гръницата ни с Турция в интервю по Нова тв. „ Летяхме с хелиоктпер от Тополовград до Малко Търново, съоръжението е огромно, с път отстрани. Той гледа и вика, че не може да каже нищо.“, добави Симеонов. На въпрос необходими ли са толкова усилия, за да се докаже Борисов пред Патриотичния фронт и не си ли отглежда „златен пръст“, премиерът заяви, че в момента няма друг голям партньр в управлението. „Кой е по голям – Реформаторския блок и АБВ са по-малки“, каза той.

На въпрос дали президентът на Турци Реджеп Ердоган се намесва във вътрешната политика на България, каквито обвинения се чуха, Борисов заяви, че всеки има право да си говори каквото иска.

„Той има уважение към мен и това, което поеме като ангажимент, го прави. Дали сме дума, че заедно ще пазим българо-турската граница от бежанския поток. Разчитам на неговата дума. Трябва да си запазим добрите отношения, за да си гарантираме границата”, коментира Бойко Борисов.

Според него е имало опасност това, което което стана в Гърция с бежанските лагери, да се случи в България, защото огромните незаселени територии в Страндажа били по-добри за лагери, отколкото островите в Гърция. „България беше най-слабото звено. Орешарски беше изключително слаб. Но ние успяхме към този момент.“, добави премиерът.

Борисов обвърза отношението съм референдума на Слави с впечатлението, което натрупа в Бургас в събота, когато посети санирания блок 27 в бургаския ж.к. „Славейков“.

„Слави си е добър шоумен. Той се занимава всеки ден с мен, дадени са му три часа ефир. Да си говори за шоуто, а аз искам да говоря за енергийната ефективност. Оня ден се чудих в Бургас на абсурди. Излязоха хората от саниран блок. Като дойдоха комшиите и започнаха да кълнат: „Знаете ли какво ни лъгаха комунистите и „Атака“? Че първо ще ни санирате апартаментите, после ще ни ги вземате“. Как си представяте да кажем на хората от тези блокове – „Хайде, излизайте“. Дойдоха и други жители, които пък казаха, че са ги излъгали, че ще им вдигнем данъците. Как на един блок данъкът ще е един, а на другия – друг?.

Дадох пример да видите колко са наивни хората и как се поддават на манипуалция.