С богата програма Община Камено тържествено отбеляза Деня на просветата и на славянската писменост - 24 май. Учениците от СОУ „Христо Ботев” бяха подготвили празничен рецитал, посветен на буквите, сътворени от Светите братя Кирил и Методий.

„В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, приемете най-искрени поздравления по случай този най-съкровен, най-духовен, най-обединителен и сплотяващ всички българи празник! Искам преди всички да поздравя учителите, настоящи и вече пенсионирани, които възпитават децата ни и ги водят по пътя на знанието”, каза кметът на Община Камено Жельо Вардунски.

Той имаше честта да награди изявения ученик Николай Николов, който се представи отлично на световния конкурс за детска рисунка „Гъдулка, гайда и кавал Камено 2016 г.” по идея на всепризнатия каменовец Илю Димитров и с подкрепата на УНИЦЕФ за България.

Празникът продължи с много песни и стихотворения на сцената на площада. А час по-късно бе представена изложбата на художничката Радка Караиванова в залата на Читалището. Част от 63 картини бяха живописни пейзажи от Камено.