Забавни стикери, разлепени на автобусните спирки на градския транспорт в Поморие и в дворовете на детските градини и училища в града, приканват хората, които нямат време за спорт, да бъдат физически активни в ежедневието си.

В обществените сгради и институции са разпространени материали, които информират гражданите за ползите за здравето от ходенето пеш, използването на стълби или друг вид физическа активност в рамките на 30 минути на ден.

В събитието се включват хора, компании и институции от десетки европейски държави, като символично се затварят асансьорите и ескалаторите и канят всички да изберат стълбите. Целта на това събитие е да привлече общественото внимание върху значението на физическата активност за здраве и да покаже, че за да се движим и бъдем активни не е необходимо да отделяме време и средства. През 2015 година близо 300 000 българи избраха стълбите, вместо асансьора, а посланик на инициативата бе Кристалина Георгиева.

В Поморие, акцията се организира от Общината, в партньорство със сдружение „BG Бъди активен”, координатор на европейската кампанията NowWeMOVE за България.