Малката Натали от Бургас, която страда от церебрална парализа, има нужда от 10 хил. евро за лечение в чужбина. Вълна от съпричасност към момиченцето се надигна във фейсбук, а политици станаха лица в кампанията по събирането на средствата. Детето трогна представителите на Реформаторския блок в Бургас, които призоваха за участие в СМС кампанията, в която лесно може да се включи всеки. „За едно добро дело - да помогнем за лечението на малката Натали от Бургас! DMS Natali на 17 777“, зоват реформаторите.

Лечението на шестгодишната Натали бе и благотворителната кауза, на която беше посветен и традиционният празник на движение „Гергьовден“ на 6-ти май в Морската градина.

Следващият месец момиченцето трябва да замине на лечение в чужбина, но за престоя в болницата й трябват 10 000 евро. Досега са събрани едва 500 евро. Всеки, който иска да й помогне, може да го направи, като прати съобщение с текст DMS NATALI на кратък номер 17777. Миналата година състоянието на детето се е подобрило, но за да се запази постигнатият напредък в лечението, е нужно рехабилитацията да продължи.