Мария Митева е авторът на девиза на Поморие „Античен, романтичен, вечен!“, който днес беше официално представен по време на тържествата за Гергьовден – празникът на морския град.

Според специалисти трите думи от девиза са уникално съчетание на поморийската история и дух. Идеята на Мария ярко се отличи сред останалите 316 предложения в конкурса за девиз, организиран по инициатива на кмета Иван Алексиев.

Спечелвайки одобрението на комисията и на широката общественост, мотото бе единодушно прието с гласуване от всички 21 заседатели в Общински съвет – Поморие.

„Съчетанието на слънце, море, спокойствие и романтика ме вдъхнови да се включа с мое предложение за девиз, а фактът, че обичам литературата и често пиша в рими, още повече ме мотивира да предам своето усещане за неповторимия дух на Поморие“, каза Мария Митева за мотива да участва в конкурса. Мария каза, че родена в Бургас, но живее в Поморие вече 26 години. „Тук ме доведе любовта и останах поразена от красотата на този град.“, добави тя.

Първият плакет, включващ не само логото, но и девиза “Античен, романтичен, вечен!“, бе специално изработен за победителката в конкурса. Кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Адам Адамов лично връчиха на авторката почетния плакет и грамота.