Хиляди поморийци и гости излязоха по улиците на морския град, за да отбележат заедно празника на града. Днес тържествено беше открита и новата емблема на Поморие – скулптурата на покровителя Свети Георги. Тя се намира в близост до манастира „Свети Георги“ и бе осветена от Сливенския митрополит Иоаникий.

„Това е най-хубавият празник - на нашия покровител Свети Георги. Много гости идват тук. Поморие е благословен град, имаме делегации от Турция, Гърция, Унгария и Румъния. Надявам се така да продължим и да имаме силен туристически сезон.

Градът е изпълнен със заряд, с помориийския дух. Стремим се Поморие да стане по-добър град за живеене – с обновения кей, с реновирания бул. „Яворов“, Лятното кино, новото рибарско пристанище, Художествената галерия, крайбрежната алея. Те са благодарение на гражданска активност и позитивния дух“, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

Бронзовата фигура на Свети Георги е издигната след почти 2 години, през които течаха консултации за външния вид и позиционирането на монумента. В идеята и изработката се посветиха талантливи млади творци – Христо Георгиев, Стефан Вепшек, Пенчо Шейтанов, Руслан Русев.

В Поморие днес цари празничен дух, а хубавото време допълнително вдига настроението на местните жители, гостите им от вътрешността на страната и чужбина.