Наближава денят, когато ще кажем "Сбогом!" на солените сметки за роуминг в рамките на Европейския съюз! Още от утре ще плащаме по-малки такси, когато използваме телефоните си в други страни на ЕС, а след малко повече от година - на 15 юни 2017 г., роуминг таксите в общността ще отпаднат напълно.

Добрата новина за потребителите припомни днес Представителството на Европейската комисия в България на страницата си във Фейсбук, пише TNS.bg.

От утре роумингът, който различните оператори начисляват, не може да надхвърля 5 евроцента за една минута изходящи повиквания, 2 евроцента за изходящ есемес и 5 евроцента за мегабайт трафик на мобилен интернет.

Поевтиняването значително ще улесни хората, които често пътуват в рамките на ЕС и обичат да споделят впечатленията си по телефона или в социалните мрежи.

От 15 юни догодина вече съвсем няма да им се налага да си купуват допълнителни сим карти от националните оператори, за да пестят от разходите си в други страни, които посещават по работа или през отпуските си.