Видео с нагъл шофьор стана хит в социалната мрежа. Кадрите бяха качени от потребител, назовал се „На сакото яката“, който се разминал на косъм от боя и предизвикаха вълна от възмущение. То беше излъчено днес и в предаването "Здравей, България" (ВИЖ ТУК).

От видеото се вижда, че шофьор, влязъл в насрещното на еднопосочна улица, отказва да отстъпи място, за да мине авторът на клипа. В началото потърпевшият шофьор също не се връща назад. Спира колата, а нарушителят излиза от своя автомобил и залива другия шофьор с гневни реплики.

„Само да ти кажа, че имаш точно два метра назад. Само да ти кажа, приятелю, че като не познаваш хората, не се заяждай. Разбра ли ме?“

На въпрос на другия шофьор: Не смятате ли, че е редно да се спазват правилата?, той отговаря: Аз смятам много неща, и спазвам правилата и ако искаш мога да ти покажа и кой съм, и как ги спазвам правилата. Но не си ти този, който ще ми каже за двата метра, че трябва да се върна обратно, ясно ли ти е?“. В крайна сметка шофьорът, който е в правото си, отстъпва, за да мине нарушителят.

След това потърпевшият написа в социалната мрежа:

„Край! Предавам се!

Предавам се да се боря за един по-добър свят, в който законите и правилата се спазват. Свят, в който не се чувстваш безнаказан, всесилен, над всичко и всички. Заради това, което ще видите в клипчето и това, което стана неотдавна на околовръстното в София, просто не виждам смисъл. Това са и причините досега да не съм си позволявал да подам официален сигнал към КАТ по някое от десетките нарушения, които имам записани на видео.“