Изграждат нови пет детски площадки в Камено

img
Снимка: Burgasinfo

Пет нови детски площадки със специални ударопоглъщащи настилки и по европейски стандарти за безопасност ще бъдат изградени в Община Камено.

Пет нови детски площадки със специални. ударопоглъщащи настилки и по европейски стандарти за безопасност ще бъдат изградени в Община Камено. Това съобщи днес кметът Жельо Вардунски. Амбицията на местната власт е да превърне съоръженията в малки приказни светове с люлки, пързалки, катерушки, беседки. Те ще изникнат на мястото на сега съществуващите площадки, потънали сред бурени, в мочурища, а игровите съоръжения-люлки и пързалки от ламарина вече са остарели и амортизирани. Строителството на новите площадки ще започне до двадесет дни, а кметът Вардунски се ангажира да следи стриктно за заложените срокове за изпълнение. За изграждането им са осигурени 220 000 лева. Финансирането е от „Лукойл Нефтохим”- Бургас.

„Бъдете сигурни, че Камено ще посрещне лятото много по-приветлив”, обяви той. Фирми, които развиват бизнес в региона са изразили готовност да се включат активно и в мащабен проект за озеленяването на Камено. Нова растителност в парковете, пред обществените и жилищните сгради ще променят изцяло облика на града. „Призовавам жителите да пазят насажденията и да бъдат много по-активни в опазването на околната среда. Аз ще предприема всички мерки за контрол. Камери имаме достатъчно, ако трябва ще поставим още”, заяви Вардунски.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"