Общо 75 екипа на електроразпределителната компания EВН са в готовност да реагират при необходимост за възстановяване на електрозахранването по време на предстоящите официални празнични и почивни дни. Дружеството е осигурило хора и техника, които да предприемат всички необходими мерки за отстраняване на евентуални повреди през почивните дни на територията на Югоизточна България.


За гарантиране комфорта на клиентите, дружеството няма да извършва планови ремонтни дейности по съоръженията по време на официалните почивни дни. Такива ще бъдат извършвани само в краен случай при необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

В събота, 30.04.2016 г., ще бъдат отворени дежурни каси за заплащане на консумирана енергия в централните пощенски станции в областните градове в Югоизточна България. В Бургас те се намират на ул. „Цар Петър“ 2, от 09:00 ч. до 13:00 ч. и търговски център на ул. „Отец Матей Миткалото“ №45, от 09:00 до 20:00 ч. (касата е отворена и на 29.04, 01.05 и 02.05)

На официалните почивни дни 29.04, 01.05 и 02.05.2016 г. касовите салони на „Български Пощи“ ЕАД няма да работят.

Денонощно на разположение на клиентите е и системата за онлайн проверка и плащане на консумирана енергия „EVN Онлайн плюс” на https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx

EVN България препоръчва на своите клиенти да заявят получаване на безплатни SMS или имейл - известие за издадена фактура и известие при наличие на просрочени неплатени задължения, заради които предстои прекъсване на електрозахранването. И двете известия са подходящи за клиенти с повече от едно място на потребление.