46-годишен мъж получи наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ за шофиране без свидетелство за управление на МПС. По внесен обвинителен акт на Районна Прокуратура –Бургас, съдът одобри споразумение, съгласно което шофьорът ще изтърпява наказанието при първоначален строг режим и ще плаща глоба в размер на 400лв.

Стоян З. е признат за виновен, за това че на 08 април 2016г. в района на парк „Езеро“ в Бургас е шофирал лек автомобил без свидетелство за управление на МПС. Той седнал зад волана в едногодишния срок от санкционирането на подсъдимия по административен ред за същото нарушение. Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Пиян шофьор пък получи 3 месеца лишаване от свобода за управление на лека кола след употреба на алкохол. 33-годишният мъж е карал автомобил с концентрация над 1.2 промила в кръвта.

Митко К. е признат за виновен, за това че на 17 октомври 2015 г. в с.Равнец, община Бургас е шофирал пиян.Той ще изтърпи и още 6 месеца наказание „лишаване от свобода“ по друга присъда, тъй като деянието е извършено в изпитателния срок по същата. Присъдата на Районен съд Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжен съд Бургас.