Стотици бургазлии се събраха на празничен концерт по случай Цветница в ж.к. „Меден рудник“. Той се проведе пред параклиса "Св. Димитър", а цялото околно пространство е благоустроено от Община Бургас със средства по Оперативна програма "Регионално развитие".

В началото на този проект стои една голяма подписка, подадена до кмета Димитър Николов от жители на съседните блокове 126, 127 и 128. Тогава това пространство представляваше гола поляна с незаконни гаражи върху нея. Днес там е изграден цял нов парк с алеи и пейки, с нова растителност. Обособени за няколко зони за фитнес и детски игри на открито. В парка има ново осветление, оградена спортна площадка и атрактивни беседки. Специален акцент е зоната за каране на ролери, където е монтиран парапет, който да се ползва като помощно средство от начинаещите, за по-голяма безопасност.

За да поздравят жителите на к-с "Меден рудник", на концерта пристигнаха кметът Димитър Николов, председателят на местния парламент Костантин Луков и териториалният директор Магдалена Манолова. Комплименти за добрата организация на събитието получи читалище "Паисий Хилендарски". В него участваха детска фолклорна формация "Звъника", детска школа по гайда към НЧ "Паисий Хилендарски", танцов ансамбъл "Зорница" със солист Стоян Ганчев и ръководител Николай Парушев, фолклорен танцов клуб "Пламък" и дамска певческа група "Орхидея" към пенсионерски клуб "Демокрация". Деца от квартала се включиха в изработката на красиви хартиени сувенири, посветени на големия християнски празник Възкресение Христово, а демонстрация в ролер зоната направиха членове на Ролер клуб - Бургас.

Кметът Николов съобщи, че тази година предстои старт на подобни мащабни благоустройства в междублокови пространства на още няколко места в "Меден рудник"и "Възраждане".