Очаквам извинение за епитетите и обидите, каза Мария Габриел по време на брифинг на ГЕРБ-СДС тази сутрин.

"Не съм нарушила Конституцията, указът е за назначаване на премиер. Всички министри, които и сега са такива, са поели ангажимент за период от 18 месеца", допълни Габриел. „Тяхно право е да си направят отвод, но в този момент може да бъде изтълкувано по различен начин. България има нужда от правителство, стабилност, както и ясно да заяви, че има нужда от кабинет на споделена отговорност. В него ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да бъдат равнопоставени. Тук идва и ясна заявка за политическо представителство. Сега е моментът да покажем своята отговорност пред България”, каза още кандидат-премиерът.

"Още преди месец с господин Петков сме разговаряли по рокадите в кабинета", отбеляза Борисов. По думите му от ГЕРБ-СДС са склонни да продължат преговорите.

"Казахме, че сме готови да ротираме само премиера и вицепремиера, като Николай Денков получава поста на вицепремиер по европейските въпроси. След това колегите от ПП-ДБ казаха "Нас министрите не ни интересуват". Първото, което може да ни върне на масата на преговирите, е едно голямо "Извинявай", каза още Борисов.