Американският президент Джо Байдън е „по-предвидим” за Москва от съперника си Доналд Тръмп. Това заяви Владимир Путин в интервю за руската телевизия.

Той все пак подчерта, че Русия е готова да работи с победителя в президентските избори в САЩ, независимо кой е той. Путин посочи, че Байдън е по-опитен и уточни, че е и „предвидим политик от старата школа”.

Руският президент каза още, че е очаквал по-агресивно поведение и трудни въпроси от американския журналист Тъкър Карлсън, който публикува интервю с него преди дни.

„Мисля, че вашият Карлсън - като казвам „вашият”, имам предвид, че е колега журналист като вас - е опасен човек. И ето защо, честно казано, мислех си, че той ще се държи агресивно и ще задава така наречените остри въпроси. Бях не просто подготвен за това, а го исках, защото щеше да ми даде възможност да отговоря също така остро. На няколко пъти се опита да ме прекъсне, но се оказа изненадващо търпелив за западен журналист. Той изслуша всичките ми дълги диалози, особено тези за историята. И не ми даваше поводи да направя това, за което бях готов. Така че, честно казано, не получих пълно удовлетворение от това интервю”, заяви Путин.

Източник и снимка bTV