Лидерите на политическите сили в Айтос стигнаха до общото решение да бъде свикано извънредно заседание на Общински съвет с една единствена точка в дневния ред - Община Айтос да дари 10 хил.лв за пострадалите от земетресението в Турция. Това съобщи кметът на общината Васил Едрев след среща по негова покана.

„Благодаря на членовете на Председателския съвет на Общински съвет - Айтос, които приеха поканата ми за извънредна среща днес, на 9 февруари 2023 г. На срещата бяха представители на всички политически сили в Съвета - председателя Красимир Енчев, Пенчо Желев, Юзджан Юмер, Стоян Стоянов, Женя Пеева, Атанас Маринов, Евгений Генчев.

На всички е известен факта, че Общината няма бюджет за 2023 г, държавата няма бюджет. Но това, че нямаме бюджет, не може да ни остави безучастни към трагедията на хората, които бедстват. Гражданите на общината са ни избрали да реагираме адекватно, да защитим интересите им, каквито и санкции да ни заплашват. Моментът е такъв, такава трагедия не се случва всеки ден - трябва да се действа“, обяви кметът Едрев.

Единодушно е било взето решение извънредното заседание на Общински съвет - Айтос да се проведе на 14 февруари 2023 г., от 17 часа.