В месеца на най-топлия семеен празник, община Камено кани всеки да се включи в благотворителна кампания „Красива Коледа 2022 г.“.

Инициативата има за цел да зарадва 30 деца до 7-годишна възраст от семейства в затруднено положение с нови дрехи и играчки. За тази цел социалните работници от Центъра за общностно развитие провеждат акция за събиране на нови или запазени детски дрехи и играчки. Те могат да бъдат оставени в сградата на Община Камено на гише „Информация“ всеки делничен ден между 08:30 и 17:00 часа, от 1 до 19.12.2022 г. Желателно е дрехите да бъдат надлежно прибрани и опаковани в здрави торби с надпис „Красива Коледа“.

Нека зарадваме семействата на Камено за Коледните празници заедно!

Кампанията е част от дейностите по проект „Интегрирани услуги в подкрепа на активното участие и социалното включване на маргинализирани общности на територията на Община Камено" по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез „Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021г.“, с подкрепата на ДГ „Слънце“, Pirin Holding AS и Фондация Областен ромски съюз.