Вече четвърти ден водолази и екипите на община, ИАРА, полиция, горско, издирват в Мандра, за съжаление без резултат, двамата рибари. „Момчетата работят при извънредно трудни метеорологични условия, но издирването трябва да продължи! Независимо от песимистичните прогнози. Днес осигурихме още един сонар, който в момента се монтира на общинската лодка и утре ще обследва дъното на езерото.

Призовавам собствениците на модерни лодки с подходящо сонарно оборудване да подпомогнат екипите ни, включени в издирването! Всяка специализирана помощ ще е безценна! Звънете на тел. 112 или на дежурните телефони на Община Бургас- 056841560 или 056907218!“, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, който от първия ден е на място.

„И още нещо: в интернет попаднах на коментари, наричащи изчезналите рибари с какви ли не квалификации. Бих помолил тези, които не могат да помогнат, поне да бъдат по-разбиращи и щадящи чувствата на близките и усилията на екипите по издирване. Касае се за съдбата на хора и деликатността е най-малкото условие за човечност.“, добави той.