Вечерта на 23 ноември (сряда) ДТ „Адриана Будевска“ огласиха смях и аплодисменти. Публиката имаше възможността да се наслади на постановката „Стъпка по стъпка“ на Питър Куилър, чиито творби са поставяни на сцени като Уест Енд и Бродуей в над 40 страни по света. У нас творбата бе под режисурата на великолепната Лиза Шопова, в превод на Михаела Кацарова, със сценографията и костюми от Анелия Райкова. Изключителното трио - Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова и Евелин Костова от Театър „Българска армия,“ се раздадоха на сцената, забавлявайки аудиторията и предизвиквайки нови и нови вълни спонтанни аплаузи в ключови моменти от творбата.



Сценарият изпрати трите дами на двудневен воаяж, изпълнен с предизвикателства. Заедно, те трябваше да покорят планински връх, за да изпълнят последната молба на своя починала приятелка. Извън обичайните коловози на ежедневието си, Паула, Софи и Моника преоткриха приятелството си, оплетени в забавни ситуации, предоставени с любезното съдействие на природата и собствените им характери и действия. Изясняваха се чувства, говореше се за любов и секс, имаше караници и прегръдки и изобщо, всичките компоненти на пъстрия коктейл от три жени на едно място.

„Стъпка по стъпка“ покани публиката да поеме из дебрите на женското приятелство във всичките му разнолики проявления, неочаквани завои и посоки и калейдоскоп от емоции. Дамите играха великолепно, като сакаш ролята на всяка от тях беше писана специално за нея. Сцените допълваха етюди с приключенията и караниците на три езика на трима господа в симпатични тиролски костюми, също скиталци в планината – в ролите, Даниел Върбанов, Денислав Маринчев и Стефан Роглев, студенти в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ в класа на проф. Атанасов.

Преди да изпрати усмихнатата публика, на сцената при актьорите излезе заместник - директора на театър „Българска армия“ Йордан Алексиев, който поздрави за нейния рожден ден Маруся Русева от „Арт Ателие“ – виновна не само за сбъдването на „Стъпка по стъпка“, но и на много други постановки на бургаска сцена. „Работим с Маруся вече 12 години. За това време, тя непрестанно обгрижва театралния живот. Маруся, ти си част от нашия екип, бъди винаги толкова неуморна и вдъхновена“ – пожела ѝ г-н Йорданов от свое име и от името на своите колеги.

За още театър и бягство от дребнотемията на ежедневието, винаги можете да се обърнете към Маруся на тел. 0894 898 098 за да ви каже кои постановки предстоят, както и да следите страницата ѝ в социалните мрежи „На театър с Маруся“.