Двама агресивни пациенти избягаха във вторник сутринта от психиатричната болница в шуменското село Царев брод и вдигнаха на крак полиция, специални части и санитари, предава Труд. След час и половина мъжете на по 23 г. били намерени, докато се криели в изоставена сграда и са върнати по стаите им, съобщиха от ОДМВР Шумен.

Сигнал за сложната ситуация с пациентите постъпил към 9.15 часа и веднага към селото били насочени полицейски служители от охранителна и териториална полиция, както и служители на сектор „Специални тактически действия“. Уведомени били всички съседни районни управления и Полицейския участък в Хитрино за извършване на проверки.

Извършени са обходи на входно-изходните артерии от и към село Царев брод. В издирването на мъжете, които се лекували от алкохолна зависимост, се включили и служители на психиатрията. Именно със съдействието на санитарите двамата мъже били открити минути преди 11 часа да се укриват в изоставена бензиностанция на Института по захарно цвекло.

Мястото е на няколко километра от болницата. Мъжете са приведени обратно в болничното заведение. Единия от двамата бил настанен за лечение принудително.