Отборът на „Дея Спорт“ се показа като истински евробоец и зарадва 1500 зрители, изпълнили зала „Младост“ .

В изключително драматичен мач бургаските волейболисти обърнаха многократния шампион на Испания „Лас Палмас“ от 0:1 до 3:1 и с успех с 15:13 точки в „Златен гейм“ доказаха, че повече заслужават да продължат на 1/16 финалите за „Чалъндж къп“.

При невероятна атмосфера и зрителска подкрепа момчетата на треньора Венцислав Симеонов показаха дух, себераздаване и, разбира се, майсторски изпълнения.

Страхотен мач изиграха всички, но със своята резултатност се открои Валентин Братоев. Посрещачът завърши с 22 точки, а с безпощадния си начален удар често обезкуражаваше опитният съперник. Братоев направи 5 аса. Николай Учиков се отчете с 18 точки. Централните блокировачи Стефан Чавдаров и Стефано Патриарка реализираха по 12 точки. Толкова записа и отлично включилият се като резерва младежки национал Самуил Вълчинов.

„Инфарктен мач и заслужен успех на нашия отбор при историческото му първо участие в евротурнирите. Благодаря за подкрепата на бургаските фенове. Надявам се и в бъдеще да пълнят залата“, заяви д-р Александър Маджуров. Собственикът и президент на „Дея Волей“ изгледа мача в компанията на кмета Димитър Николов, общински съветници и бизнес партньори.

„Браво момчета. Вие сте герои. Напълнихте сърцата на тези ентусиазирани зрители. Гордеем се с вас“, каза кметът Николов.

В следващата фаза на 1/16 финалите съперник на бургазлии ще бъде швейцарският „Лозана“. Първият двубой е на 8 ноември в Бургас. Реваншът е на 16 ноември.

Междувременно поредното предизвикателство за „Дея Спорт“ е мачът от втория кръг в Супер волей. Бургаският отбор гостува на „Монтана“. Срещата е на 23 октомври, неделя, от 18:00 часа.