Така депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син коментира в "Денят започва" неуспешните досега опити да бъде избран председател на Народното събрание.

Изрази очаквания, че председател ще има, тъй като такъв е необходим най-малкото за да се разпусне сегашният парламент и да се отиде на нови избори. По думите му вчера депутатите са били много близо до избора на такъв, но е имало комуникационен проблем да се разберат. Няма драма в това, върви законодателна подготовка като за 4-годишен мандат, всички формации се готвят, особено нашата, коментира Любен Дилов.

"Някои вече са внесени - свързани са с парите от Плана за възстановяване и устойчивост, съдебната реформа, запазване на икономическите мерки", каза Дилов.

Той цитира данни на Министерството на финансите, според които ни очакват 50 млрд. дълг и 5 млрд. лихви през следващите години.

По думите му добрата новина от работата на 48-ото НС досега е, че се е нормализирал тонът за комуникация между партиите. Като тема номер 1 след избор на председател на НС трябва да бъде оръжието за Украйна, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според него 2 години политическата ситуация е била изключително деконструктивна и сега трябва нещата малко да се отаят и "Продължаваме Промяната" да се превърнат в партия.

"Тогава ще се получи нормализация, нищо по-добро не е измислено от парламентарната демокрация", каза Любен Дилов.

Източник и кадър БНТ