В к-с „Меден рудник“ продължава изпълнението на общинската програма „Моят град, моят квартал, моята улица“, създадена по инициатива на кмета Димитър Николов. До момента са реализирани малки благоустройства в околоблоковите пространства на 7 места. В процес на изпълнение е един обект – бл.15А. След като бъдат приключени подходите към изградените паркоместа от задната страна, ще бъде ремонтирано и предблоковото пространство.

Подготвят се за изпълнение още 3 обекта по програмата – бл.18, бл.116 и етапно изпълнение на пространството при бл.9 и 10, които включват ремонт на алеи, подходи към входовете, паркинги, обособяване на допълнителен брой паркоместа, зони за отдих, доставка и монтаж на нова паркова мебел, съобщават от Общината.

Продължава интересът по тази програма от страна на жителите на „Меден рудник“. Комисия в Община Бургас разгледа и одобри още 13 заявления за участие. Подготвят се необходимите ситуационните решения за всяко едно от подадените искания. След като бъдат представени за одобрение на кандидатствалите сдружени собственици на апартаменти в съответните блокове, ще започне и тяхното изпълнение.

Предстои да бъдат разгледани и последните 16 заявления, постъпили в дирекция „ЦАУ Възраждане“, за да бъдат уточнени обхватите и дейностите по тях.