Обичаната актриса Гергана Стоянова отново застана начело на велошествието, с което КОЦ Бургас открива благотворителната инициатива за събиране на средства за онкологично болни пациенти. Този път те ще бъдат използвани за осигуряване на апаратура за отделението по онкохирургия. Всеки може да стане дарител като пусне своята лепта в кутиите в сградите на Комплексния онкологичен център или преведе пари по банковата сметка, посочена в края на статията.

„”Велотон” се провежда за трета поредна година. Не мога да кажа, че съм участник. Аз съм сред организаторите на това събитие. Първата година привлякохме кръводарители, втората – пари за перуки и готови перуки, а сега събираме средства за закупуване на апаратура. Самата обиколка на града с велосипед е вид спортуване и отправя посланието: „Подкрепи нашата кауза със спорт”. Искрено се надявам хората да разберат колко е важно, когато не сме взели мерки за превенция, да имаме апаратурата, която да ни помогне да се подредим сред здравите, затова моля да подкрепите инициативата”, призова актрисата.





В слънчевата събота десетки бургазлии се качиха на колелетата си и заедно с лекарите направиха обиколка на града, призовавайки за разбиране и съпричастност към хората, борещи се с рака.

Преди старта, който бе даден пред Корпус 3 на КОЦ Бургас, всички участници взеха мобилните си телефони и споделиха призив за даряване на средства.

Можете да дарите и Вие на следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG78STSA93000027070222

BIC код: STSABGSF

Кутия за дарения: Корпус 1 на КОЦ- Бургас

Даренията ще се събират до 31.10.2022г.

Днешното събитие е част от серията „Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас ”.