Ярка селекция от автори влиза в 23-то издание на пленера на Дарик радио „Звук и Цвят“. В рамките на седмица 14 съвременни български художници рисуват в Приморско. А резултатите от творческата резиденция ще бъдат представени предпремиерно в къщата – музей на Георги Баев в Бургас в Деня на независимостта на България, 22 септември, от 17.30 часа.

За пореден път Дарик събра на едно място изявени художници от различни поколения и сфери на изобразителното изкуство. Александър Вълчев, Васил Колев, Греди Асса, Емануела Ковач, Иво Бистрички, Камен Старчев, Лора Пармакова, Нора Ампова, Павел Целкоски, Петя Денева, Радоил Серафимов, Румен Атанасов, Стефан Божков и Яна Жезвелер са част от престижната селекция в тазгодишното издание на „Звук и Цвят“.

Първи до вълнуващата експозиция ще се докоснат бургазлии. Най-новите творби на авторите ще бъдат изложени в къщата-музей на художника Георги Баев. Изложбата, под заглавие „Колекция с продължение“, се осъществява със съдействието на Национален фонд Култура и Община Бургас.

Дарик радио е единствената българска медия, която не само говори за изкуство, а допринася за неговото създаване, организирайки от 1999 г. пленера „Звук и цвят”. Всяка година по същото време – между лятото и есента, на същото място, Дарик събира автори, които с времето формираха кръг от над 170 художници. Резултатът е една от най-богатите частни сбирки на съвременно българско визуално изкуство. Произведения от нея са били представяни през годините не само в България, но и в различни точки на света.