"Благодарна съм на всички, които ми помогнаха. Преди много обичах да си отварям прозореца когато има буря, но вече не е така - затварям го плътно", заяви 18-годишната Теодора, която беше ударена от мълния край Приморско, в предаването "120 минути" по bTV.

"Бяхме 3-ма човека, всички един до друг, но просто си ме избра мен", разказва Теодора и добавя "нямах никакви спомени след като се събудих в болницата, а майка ми обясни какво е станало".

"Последният ми спомен беше как съм на плажа и си почивам. Вече впоследствие започнаха да ми се възвръщат спомените как сме отишли до хотела, как съм си оставила чантата, как сме слезли долу и т.н. Постепенно спомените ми се върнаха до момента, в който се случи трагедият", обясни тя.

"Такова нещо покосява всички важни органи – черен дроб, сърце, белите дробове. За тях е чудо, че се възстановявам толкова бързо и че нямам почти никакви последици освен загубата на памет", разказа още 18-годишното момиче

Самата тя осъзнава, че живее втори живот и е извадила голям късмет. Теодора показа снимка на белег на крака си, който прилича на сърце, като има и още един на корема, но във формата на мълния.

"Имах на бузата си едно по-голямо сърце, а на крака – малко сърце. Според мен от сърце беше цялата подкрепа, която получих от приятели, роднини и дори от непознати. А и хората, които ме спасиха – не знам Господ ли е, каква сила е била", казва 12-класничката от френската гимназия в София.

Теди разкрива, че смята да следва журналистика, а впоследствие - и магистратура по политология.