През уикенда на много места в България ще има несъществени валежи. Те ще са в тила на студен фронт, от който нахлува по-хладен въздух, обясни пред „Телеграф“ климатологът Георги Рачев.

Горещото досега време ще приключи в събота и неделя, но въпреки това в част от Западна България в неделя, понеделник и вторник температурите ще са малко по-високи от нормалното за средата на месец септември.

Приятно

На фона на досегашните 30 градуса ще ни се стори хладничко, но максималните температури ще се движат между 20-25 градуса.

В Пловдив и поречието на Дунав ще са с един-два градуса по-високи, както обикновено. Минималните температури в сряда и четвъртък ще се понижат между 12 и 16 градуса сутрин и времето ще се изясни.

Горещо

Максималните в четвъртък и петък отново ще се покачат, а в края на седмицата живакът ще стигне над 27 -28 градуса, а в Горнотракийската низина ще надминат 32 градуса.

В събота и неделя отново ще има слабо захлаждане с локални валежи, главно около планините.

Въпреки това от днес до края на седмицата времето ще е отлично за море, а температурите на морската вода ще достигат 25 градуса.