Шанс за изява на хора от различна възраст и мотивация за конструктивна творческа дейност – това е основополагащата идея, с която е създаден фестивалът „Ритъмът на морето”. Вече 13 години духови оркестри и състави за мажоретни и съвременни танци от цялата страна посещават Поморие, за да станат част от вълшебната синергия между музика и танц.

На 10.09.2022 г. /събота/ ще бъде открито четиринадесетото издание на фестивала „Ритъмът на морето 2022”. Празниците продължават два дни, като началото им ще бъде поставено с пъстро дефиле по главната улица на града. Парадът на участниците ще тръгне в 19.00 часа от пространството до ОББ, след което ще продължи с концертна програма на външната сцена на читалище „Просвета 1888”. В двата фестивални дни ще бъдат представени състави от Горна Оряховица, Свиленград, Шумен, Оряхово и Поморие.

Фестивалът няма конкурсен характер, защото целта му е да разкрие и представи таланта на своите участници и да допринесе за създаване на нови приятелства и обмяна на креативни идеи.