Митническите служители от пункт Лесово откриха пистолет без надписи и сериен номер и 106 бойни патрона в дамска чанта на пътничка – българска гражданка.

На 28 август около 04:10 часа, на трасе "Входящи леки автомобили" от Турция на МП Лесово пристигнал лек автомобил с българска регистрация. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътничката в автомобила - и двамата български граждани, обявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода за анализ на риска превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в дамската чанта на пътничката с инициали Н.Л. е открито огнестрелно оръжие - пистолет без надписи и без сериен номер с 6 патрона в пълнителя. Също в дамската чанта са открити и две кутии съдържащи по 50 патрона за огнестрелно оръжие.

Шофьорът на автомобила с инициали Ю.Ч. е заявил впоследствие, че пистолетът и патроните са негови. Оръжието и боеприпасите са иззети и е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас за престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „г“ от НК, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

При щателната проверка на превозното средство митническите инспектори установяват и укрити във фабрични кухини в багажника и под резервната гума общо 2040 къса /102 кутии/ контрабандни цигари от три различни търговски марки, без български акцизен бандерол. Цигарите също са иззети, като за тях е съставен акт срещу шофьора на автомобила за установеното административно нарушение.